Курсанти Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» завершили морську практику на навчальному кораблі військово-морських сил Італії «Амеріго Веспуччі».

Майбутні офіцери ВМСУ підвищували рівень професійної майстерності, зокрема, у такелажних роботах, навігації й вітрильному ремеслі. За час морської практики «Амеріго Веспуччі» заходив у порти Іспанії, Німеччини, Норвегії, Нідерландів, Ірландії, подолавши майже вісім тисяч морських миль.

За словами курсантів з Одеси, основна відмінність у навчанні полягає у тому, що предмети, пов’язані з морською тематикою, в Італії викладають уже на першому курсі. У підсумку того, чого в Україні навчають за п’ять років, тут устигають навчити за три. Це навігація, орієнтування в морі, такелажна справа, тренування корабельних бойових розрахунків, основи штурманської підготовки.

Також у ВМС Італії вже понад 20 років на військових кораблях служать жінки, тому програма навчання для курсантів-дівчат і курсантів-юнаків ідентична й різниця у виконанні завдань не передбачена.

Фото прес-служби ВМСУ.