Четвертий рік поспіль у Запорізькій області реалізується Надзвичайна кредитна програма для відновлення України. Завдяки довгостроковим кредитам під низькі відсотки Європейського інвестиційного банку території Східної України мають змогу відбудовувати інфраструктурні об’єкти. 25 вересня у Запорізькій області відкрито після капітального ремонту ще один об’єкт — поліклініку комунального підприємства «Приморська центральна районна лікарня». На її урочисте відкриття зібралося чимало місцевих жителів.

— Робота в межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України — це не просто відновлення життєво необхідної інфраструктури в Східній Україні. Це — відновлення надії на краще майбутнє та розширення доступу до можливостей для тисяч людей, які постраждали від конфлікту в регіоні, — сказала Постійна представниця ПРООН Дафіна Ґерчева.

— Завдання і уряду, і обласної, і місцевої влади — щоб українці отримували державні послуги так, як прописано у Конституції і законах, — безплатно та якісно. Дякуємо партнерам з ЄС за допомогу, — додав Дмитро Живицький, перший заступник міністра розвитку громад та територій України.

— Ремонт у цій лікарні триває і має завершитись до кінця поточного року. Це залишається на моєму особистому контролі, і сподіваємось у грудні вже на відкриття всього медичного комплексу, — запевнив Віталій Туринок, голова ОДА.

Загалом від Приморського району на участь у програмі було подано три проекти. Реконструкція поліклініки у Приморську — перший у рамках участі Запорізької області в Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України. Реконструкція дасть можливість людям отримувати послуги на якісному європейському рівні.

Під час поїздки до Приморського району посадовці також відвідали об’єкт із реконструкції сімейного гуртожитку під гуртожиток квартирного типу, на якому ремонтні роботи ще тривають.

Інформація департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.