Талановиті таращанці — учасники творчого гурту «Побратими» (на знімку) у боротьбі за українську державність і суверенітет на озброєння узяли пісню. На їхньому рахунку майже 150 концертів у зоні бойових дій, безліч виступів у містах і селах України.

Та найбільшою мрією був концерт у Києві, на одній із столичних площ. І вона здійснилася! Колектив отримав запрошення виступити у день найважливішого державного свята. Тож 24 серпня, з благословення намісника київського Михайлівського Золотоверхого монастиря, архієпископа Агапіта, «Побратими» взяли участь в урочистостях та провели кількагодинний концерт у самому серці Києва — на Михайлівській площі, біля стародавньої православної святині і Стіни пам’яті загиблих за Україну.

Саме до цього святого місця «стікалися» колони учасників Маршу захисників України — ветеранів АТО, їхніх рідних, військовослужбовців, волонтерів, медиків, небайдужих громадян.

Тут відбувся молебень за загиблими, які полягли в боротьбі за право вільно жити на своїй землі. Його провели Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній та військові капелани.

А потім біля Михайлівського Золотоверхого у небесну вись злетіли пісні гурту — про тих, хто поклав життя за Україну.

Як згадують учасники колективу, атмосфера того дня була неймовірною, емоції зашкалювали! Співали «Побратими», підходили до мікрофонів і співали капелани, читали вірші поети з різних куточків України. Прапори, квіти, портрети героїв, піднесення, океан пошани і вдячності захисникам, сльози радості і смутку...

Київ.

Фото надано автором.