Особлива увага керівництва Берегівського лісгоспу на Закарпатті нині зосереджена на заготівлі дров. Підприємство повинне поставити споживачам до початку опалювального сезону 14 тисяч кубометрів палива. Уже відправлено десять тисяч кубометрів. У садки, школи, інші бюджетні організації і юридичним особам. Населенню буде продано решту від наміченого. Попит високий ще й тому, що протягом останніх років чимало організацій і домогосподарств перевели свої котли через дороговизну газу на тверде паливо.
— Лісгосп уже завершує забезпечення об’єктів соціальної сфери, ветеранів і учасників АТО. Виписуємо дрова населенню по 570 грн за куб, — розповідає директор лісгоспу Богдан Шойного. — Діє чіткий графік поставок.

До речі, дуб — порода важка. Заготовляти дрова складно ще й тому, що у лісгоспі намагаються видобути з несортової деревини максимум на пиломатеріали. Все придатне спрямовують на заготовки для підлогової дошки.

Найкраще із заготівлею дров пораються у лісництві імені Маурера і селі Горбок.

Хороший організатор цієї справи лісничий Юрій Маргітич. Отже, дровами, впевнені берегівські лісівники, забезпечать усіх. І вчасно. Сприяє цьому і тепла та переважно суха погода.