На знімку: Генеральний консул Румунії та народний депутат під час зустрічі.

Народний депутат Георгій Мазурашу заявив Генеральному консулу Румунії в Україні Ірині-Лоредані Станкулеску, що кошти, виділені Європою на відкриття нових митних переходів, будуть під жорстким контролем.

«Колись для мене походи в консульство були важкуватими, треба було відкривати візи для поїздок на спортивні заходи в Сучаву та інші міста. Після того як став народним депутатом, стало легше. Сьогодні ми з пані Консулом говорили про глобальніші речі. Вона дуже позитивна людина і хоче сприяти зміцненню добросусідських відносин між Україною та Румунією, Північною і Південною Буковиною», — заявив Г. Мазурашу.

Але наголосив, що йому під час розмови довелося червоніти за владу, хоча й колишню. Тоді, коли зайшла мова про «зниклі» європейські кошти на відкриття двох пунктів пропуску в нашій області. Один на його рідному 203-му окрузі в Дяківцях.

«Я її запевнив, що команда Зеленського точно хоче залишити позаду подібні негативні явища, і що ми постараємося якнайшвидше відновити довіру європейських партнерів до України та української влади. Нині є певні перспективи отримати деякі інвестиції на нашу область та обласний центр через Румунію або ж навіть від Румунії. Також йшлося про потенційне побратимство Чернівців та Бухареста. Тож співпрацюватимемо в позитивних напрямах. Зокрема щодо масового спорту, легкої атлетики та футболу. Зустрічі між футбольними командами Буковини та провінції Румунії — завжди дербі», — наголосив народний депутат.

Фото прес-служби Консульства Румунії.