Голова розробки Daimler Маркус Шефер заявив, що концерн зосереджуватиметься винятково на створенні електричних силових агрегатів, оскільки, на його думку, майбутнє автомобільної промисловості — суто електричне. «Тож підприємство повністю переходить на створення електродвигунів для своїх майбутніх моделей», — повідомив він. Відтепер концерн готується представити нове покоління двигунів внутрішнього згорання, котре буде встановлено в E- та S-класі, проте воно може стати останнім для Daimler. Також Шефер зазначив, що в підприємства поки що немає планів на майбутню розробку бензинових двигунів, утім, припускає, що пріоритети можуть змінитися. Але нині основна увага приділяється винятково створенню електричних двигунів.

Тим часом Mercedes-Benz переходить на електричну стратегію розвитку: нещодавно було представлено електричний кросовер EQC, а невдовзі також EQB та седан представницького класу EQS. 

Нині перехід на екологічні види енергії в Німеччині — популярний тренд. Днями правляча коаліція представила нову стратегію із захисту клімату з широким спектром реформування цієї галузі. На реалізацію цього амбітного плану уряд спрямує 
100 млрд євро.

Берлін.

Фото автора.