На знімку: Василь Кузан (крайній праворуч) вітає авторів нових книжок.

Представляли видання автори, дитячі письменниці Закарпаття Галина Малик, Людмила Кудрявська, видавець Олександра Гаркуша, т. в. о. голови департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Василь Комарницький.

За словами Василя Комарницького, це продовження серії презентацій книжок, виданих цьогоріч коштом обласної програми підтримки видання творів закарпатських авторів. Уже побачили світ 14 видань. Ще над двома робота триває і завершиться у жовтні. Посадовець зауважив, що не так багато друкується книг, які варті, щоб їх читали діти. Твори Галини Малик та Людмили Кудрявської маленького читача захоплять цікавими сюжетами, незвичайними пригодами. Книжки професійно написані і якісно надруковані.

Видавець Олександра Гаркуша зазначила, що на виданих видавництвом книжках уже виросло ціле покоління. І чимало з них не змогли б побачити світ, якби не кошти цільової обласної програми. Хоча дитячі книжки для роботи видавництва і найскладніші, і найдорожчі.

Галина Малик розповіла про історію написання свого твору, перша частина якого вийшла 10 років тому. Пригоди лицаря Горчика відбуваються у Криму. Книжку, до слова, авторка також почала писати 2013 року на сонячному півострові. З того часу там відбулися відомі сумнозвісні події. Герой книжки також воює там з ворогами і врешті перемагає. Ілюстрації за рекордно короткий термін — за місяць створила молода художниця Соломія Ковальчук, а сама книжка теж побачила світ у рекордні три місяці.

За словами Людмили Кудрявської, презентоване нині видання — данина пам’яті другу, письменнику, чудовій людині Льву Луцкеру, який, будучи вже прикутий до ліжка, взявся малювати. Його малюнки ілюструють видання.

Голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан зокрема сказав, що книжками цих двох авторів привчає читати своїх онуків.

Фото прес-служби ОДА.