Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 міліметри, мінометів калібру 120 міліметрів та 82 міліметри, а також з озброєння БМП, зенітної установки, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Під час одного з обстрілів, з метою завдання максимальної шкоди військовослужбовцям ЗСУ, противник задіяв безпілотний літальний апарат з підвісом для скидання гранатометних пострілів.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти відкривали вогонь поблизу Водяного, Новотроїцького, Новомихайлівки, Лебединського, Опитного та Мар’їнки з мінометів калібру 82 міліметри, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник стріляв біля Новозванівки, Зайцевого, Шумів, Луганського, Травневого, Світлодарська з артилерійських систем калібру 122 міліметри, зенітної установки, мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення», — повідомили в штабі.