Рішення з цього приводу схвалено на міжвідомчій комісії центральних органів влади при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Згадана компанія, лідер у виробництві спортивного обладнання, зокрема, для зимових видів спорту, будує в обласному центрі своє підприємство. Під новий завод виділено земельну ділянку площею 25 гектарів. На підприємстві планують створити 1500 нових робочих місць. Будуватимуть його поетапно. Введення в експлуатацію першої черги передбачено у 2021 році.

— Розвиток економіки, забезпечення городян робочими місцями — це пріоритетні завдання влади, — наголосив директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Віталій Погосян. — Знаний у світі інвестор створює також позитивний імідж для нашого міста. Розвиток економіки сприяє поліпшенню соціальної сфери.

Іноземний інвестор створив у місті над Південним Бугом своє представництво — ТОВ «Хед-Вінниця». Розпочав роботу офіс іноземної компанії. На земельній ділянці здійснюють підготовчі роботи для початку будівництва заводу, де виготовлятимуть лижі і лижне спорядження.

Індустріальний парк «Вінтер спорт» став третім у місті. У 2016 році державою зареєстровано Вінницький індустріальний парк, у 2017-му — другий під назвою «Вінницький кластер холодильного машинобудування», де вже працює перша черга однойменного заводу. Нове промислове виробництво розвивають на околиці міста, воно сконцентровано на одній території.