Учені в союзі з промисловими підприємствами працюють не тільки над створенням власних танків, кораблів, дронів, а й новітньої лазерної зброї.

Як повідомила газета Yeni Safak, у країні успішно пройшли випробування лазерної системи ARMOL, яку спроектував і розробив колектив авторів з Ради з наукових і технологічних досліджень. Саме на цю організацію покладено завдання створювати нову сучасну військову техніку. Науковці Ради почали створювати лазерну установку торік у липні й до вересня цього року завершили всі роботи, запропонувавши військовим оцінити її.

Yeni Safak наводить слова міністра промисловості й технологій Мустафи Варанка: «Турецька лазерна зброя ARMOL успішно пройшла всі найскладніші тести для її атестації і визнана придатною для взяття на озброєння нашої армії». Повідомляється, що лазерний промінь із відстані в 500 метрів зруйнував триміліметрову сталеву плиту. Лазерна установка, вага якої становить 400 кілограмів, призначена для бойових літаків. Саме їх використовує турецька армія для знищення баз, складів зі зброєю бойовиків Курдської робітничої партії, що їх вони розміщують у важкодоступних гірських районах.