Так, банк прогнозує, що 2019 року гривня не опуститься нижче 26,5 за долар. Про це йдеться у прогнозі фінустанови.

«Оскільки перспектива запровадження земельної реформи стає більш визначеною, ми підвищуємо наш прогноз зростання економіки України та курсу гривні. Тепер очікуємо зростання ВВП на 3,2 відсотка 2020 року з подальшим прискоренням до 3,6 у 2021-му», — йдеться в аналізі банку.

Перший транш у межах нової програми між Україною та МВФ Morgan Stanley прогнозує до кінця 2019 року, після ухвалення бюджету на 2020-й.

Напередодні свій прогноз щодо економічного зростання оновив інший американський банк — JP Morgan. Він вважає, що курс долара до кінця цього року встановиться на рівні 25,5 гривні.

Водночас на валютному ринку країни вже кілька днів поспіль спостерігається істотне зростання долара. Учора зранку Національний банк знизив офіційний курс гривні на 37 копійок, встановивши його на рівні 24,56 гривні за долар. Так само почав зростати євро. Аналітики констатують, що після дводенного значного зростання курсу настрої на валютному міжбанку явно девальваційні, чим і користуються спекулянти і на міжбанку, і на готівковому ринку. Тому атаки на гривню зі спробами спекулятивно розгойдати курс вище триватимуть. Пересічні громадяни можуть пересвідчитися у цьому, спостерігаючи курс в обмінниках, які активно включилися в розкрутку курсу і почали грати на випередження, виставляючи свої цінники істотно вище за рівень міжбанку. Так, учора зранку вони підвищили курс до 25,50—25,60 гривні за долар. Це можна розцінити як спробу заробити на ажіотажі, але такі «акції» разом з іншими також працюють проти національної валюти.