Тернопільська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні стосовно працівниці фінустанови, яка привласнила 190 тис. грн двох десятків клієнтів — студентів одного з тернопільських вишів.

Установлено, що працюючи у відділенні, розміщеному в одному із вишів, касирка привласнювала гроші, внесені студентами за навчання. Вона, отримуючи готівку, видавала клієнту чек про оплату рахунка, а після цього скасовувала попередню операцію. Частину цих коштів вона забирала собі, а решту клала на зазначений раніше рахунок. Оскільки студенти, які нібито мали заборгованість з оплати за навчання, надавали підтверджувальні чеки, сумнівні операції потрапили в поле зору правоохоронців.

Працівниці банку оголошено підозру за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі), ч. 2 ст. 200 (підробка та використання документів на переказ, вчинені повторно) та ч. 1 ст. 362 ККУ (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї). Розслідування триває, повідомили в прес-службі прокуратури Тернопільської області.