На базі Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України, Національної академії медичних наук України та Федерації європейських біохімічних товариств (FEBS) проходить ХІІ Український біохімічний конгрес.

Урочисте відкриття заходу відбулося в актовій залі медичного університету, участь у ньому взяв і голова обласної ради Віктор Овчарук (на знімку другий праворуч). «Ми розуміємо, що, з одного боку, це велика честь для всіх нас, а з другого — визнання досягнень тернопільських науковців. Адже Український біохімічний конгрес — це визначна подія для біохіміків, молекулярних і клітинних біологів, біофізиків, медиків та фахівців суміжних спеціальностей, які працюють і цікавляться найновішими досягненнями та перспективами розвитку сучасної біологічної науки, експериментальної медицини, біотехнології, фармакології. Не менш значущо для нас і те, що форум присвячений 165-й річниці від дня народження нашого земляка Івана Горбачевського — видатного біохіміка, гігієніста та епідеміолога, термінографа, громадсько-політичного, освітнього діяча. Це також визнання внеску цієї багатогранної особистості у світову науку», — зазначив очільник області.

До виступів на конгресі з пленарними лекціями і повідомленнями запрошено найвідоміших закордонних і вітчизняних учених. У заході беруть участь найкращі вчені України. Історична назва конгресу — «біохімічний», але він має міждисциплінарний характер й охоплює значно ширше коло науки про життя, включно з молекулярною, системною і клітинною біологією, біофізикою, геномікою, імунологією, ендокриноло-гією, онкологією.

Фото надано прес-службою обласної ради.