452 звернення, у тому числі й колективних, розглянув торік народний депутат України Микола Сорока (на знімку), який представляє у парламенті інтереси мешканців поліських районів Рівненщини (155-й виборчий округ). Значна їх кількість стосувалися допомоги в організації лікування у спеціалізованих столичних медзакладах. Так, одному з мешканців Рокитнівського району допомогли у проведенні операції в Інституті патології хребта і суглобів НАМН України. Звертався М. Сорока і до посла Німеччини в Україні з проханням посприяти у терміновому відкритті довгострокової візи для лікування 12-річної дитини в цій країні. Загалом матеріальну допомогу на лікування отримали майже півсотні осіб.
Багато добрих справ народному депутату вдалося зробити за допомогою Рівненського обласного благодійного фонду Миколи Сороки. Гуманітарну допомогу отримали терцентри усіх районів 155-го округу. А в стаціонарне відділення терцентру в селі Вичівка Зарічненського району, де перебувають тяжко хворі самотні люди похилого віку, завезли п’ять функціональних ліжок. Трьом дітям з Дубровицького району, хворим на ДЦП і які не можуть самостійно пересуватися, завезли дитячі інвалідні візки. Чимало лікарень округу від Рівненського обласного фонду Миколи Сороки отримали функціональні ліжка для дорослих і дітей, перев’язувальні матеріали, операційні стерильні набори, лангети, шини для травматології тощо.
Люди зверталися до народного депутата також із скаргами на бюрократичну тяганину. Так, сім’я із Кузнецовська поскаржилася, що не може всиновити свого родича — круглу сироту. Микола Петрович допоміг вирішити це питання — нині хлопчик мешкає у сім’ї, де про нього дбають і його люблять.
Загалом питання, що стосуються дітей, народний депутат України М. Сорока відносить до пріоритетних у своїй діяльності. 
Свідченням цього є те, що він домігся виділення для Рівненщини трьох мільйонів гривень, які використано для будівництва шкільної котельні у селі Городець та ремонту такої котельні у селі Рафалівка Володимирецького району, а також для облаштування теплих туалетів у двадцяти шести школах Дубровицького, Зарічненського, Рокитнівського районів.
А на Новорічні свята за сприяння народного депутата України від Рівненського обласного фонду Миколи Сороки новорічні подарунки отримали 6700 дітей-сиріт і дітей із малозабезпечених сімей Рокитнівського, Дубровицького, Зарічненського, Володимирецького районів та міста Кузнецовська. Але, кажуть помічники народного депутата, це, так би мовити, перший транш — такими сюрпризами продовжуватимуть тішити дітей і надалі.
— До мене звернулися мешканці віддаленого села Голубне Зарічненського району з проханням посприяти в організації виїзної торгівлі бодай двічі на тиждень, — розповідає народний депутат України Микола Сорока. — Адже у цьому невеличкому селі, де мешкає трохи більше сотні чоловік, немає магазину. Проблему селян розв’язали.
Народний депутат розповідає, що до нього зверталися жителі села Бережки Дубровицького району. Там люди здали картоплю підприємцю з Донецької області, а він не розрахувався з ними. Нині цією проблемою займаються правоохоронні органи.
Рівне.