Щорічна церемонія нагородження міст-лідерів із впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру відбулася під час форуму Kyiv Smart City Forum 2019.​ Тут у п’яти номінаціях відзначили найкращі міські проекти, громадські та державні ініціативи.

За результатами конкурсу в номінації «Найкомфортніше місто для життя» за найвищі стандарти проживання та рівень задоволеності населення нагороди отримало місто Чортків, а також Умань та Харків, повідомляють на сайті Чортківської міської ради.

У номінації «Відкрите інноваційне місто» — за успішне залучення громадян до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій — перемогли Тернопіль, Тетіївська ОТГ, Київська область, Дрогобич. У номінації «Найкраща транспортна модель міста» — за найвищі стандарти у розвитку міської транспортної інфраструктури — були відзначені Житомир, Львов та Маріуполь. «Місто стартапів» — за підтримку в запуску нових інноваційних проектів та технологічних рішень задля вдосконалення міського простору — перемогу здобули Славутич, Шостка, Маріуполь. У номінації «Екологічно відповідальне місто» — за використання розумних технологій для захисту та міської екосистеми — визнано переможцями Білу Церкву, Миргород, Іллінці.