Із м’ячем Беньямін Вербич.

Група І. «Сент-Етьєн» (Франція) — «Вольфсбург» (Німеччина). 1:1.

«Олександрія» (Україна) — «Гент» (Бельгія). 1:1. Голи: Депуатр, 6, Сітало, 60.

«Олександрія»: Паньків, Пашаєв, Дубра, Бухал, Мірошниченко, Банада, Гречишкін, Ковалець (Довгий, 76), Лучкевич (Безбородько, 86), Третьяков, Сітало (Шастал, 80). Тренер — Володимир Шаран.

«Гент»: Камінський, Люстіг, Пластун, Нгаджуї, Асаре, Кумс, Девід, Овусу, Оджиджа, Депуатр (Квілітая, 85), Яремчук (Кубо, 89). Тренер — Йєсс Торуп.

Рефері — Єнс Мое (Данія).

Львів. «Арена Львів». 9 000 глядачів. 9 градусів.

Поєдинок команди розпочали без розвідки. Вже на першій хвилині господарі могли вийти вперед. Мірошниченко подав з лівого флангу, а оборонці «Гента» загубили Лучкевича у власному карному майданчику. Однак із ударом Валерія впорався воротар.

Гості відповіли атакою, і Яремчук заробив кутовий. Але його розіграш «Генту» зиску не приніс.

Коли стартова активність команд, здавалося, трохи вщухла, «Олександрія» прогавила контратаку. Бельгійська команда наблизилася до наших воріт, і Депуатр, хитнувши Пашаєва, ударом з-за меж карного майданчика відкрив рахунок.

Поступово «Олександрія» заволоділа ініціативою. І після перерви вона діяла гостріше. Але часто гостей рятував воротар Камінський, в інших випадках олександрійцям бракувало точності.

Гості рано почали більше думати про результат і надали суперникові простір, котрим той залюбки скористався. Під час однієї з атак Ковалець потужно пробив у нижній кут. Камінський парирував удар, але першим на добиванні опинився Сітало — 1:1. Цей рахунок не змінився до завершення зустрічі.

***

Група В. «Мальме» (Швеція) — «Копенгаген» (Данія). 1:1.

«Лугано» (Швейцарія) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:0.

«Лугано»: Бауманн, Яо, Марич, Дапрела, Лаванші, Ловрич (Кустодіо, 71), Саббатіні, Вечеї, Араторе (Далмонте, 64), Герндт (Голендер, 78), Жуніор. Тренер — Фабіо Челестіні.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Шабанов, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв (Гармаш, 84), Буяльський, Циганков, Вербич, Родрігес (Бєсєдін, 70). Тренер — Олексій Михайличенко.

Рефері — Карім Абед (Франція).

Санкт-Галлен. «Kiburn Park». 1 281 глядач. 8 градусів.

Прикро, звичайно, мати велику перевагу, створити купу моментів і не забити бодай м’яча, щоб виграти. Надто вже обережно цього разу діяли динамівці, мали вигляд незавершених більшість їхніх атак. Було чимало неточних передач, мало точних ударів.

Хоча перевага киян над «Лугано» (команди досить посередньої) в класі була помітна, як то кажуть, і неозброєним оком. Але господарі продемонстрували командну згуртованість і досить грамотну гру в обороні. Коли суперник захищається великими силами, це, зрозуміло, неабияк ускладнює завдання атакувальній стороні.

Утім, попри все, очко «Динамо» здобуло і це позитивний момент. Але хотілося, звичайно, більшого.

***

А ось погляд на ситуацію Олексія Михайличенка:

— Вважаю, що ми все-таки втратили очки. Не показали в атаці все, що могли. Гадаю, причина в тому, що футболістам не вистачило сил.

Забракло якості попереду. Якість — це підготовлені передачі, удари. Ми робили багато помилок, втрачали моменти. Команда старалася рухатися і грати у свій футбол, а в завершальній стадії не реалізовувала шанси.

Навіть за такої гри «Динамо» провело весь другий тайм на чужій половині. Втім, цього, звичайно, мало — потрібно більше атакувати, більше загрожувати воротам.

Фото uefa.com