Дорогі освітяни!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щиро вітаю з професійним святом — Днем працівника освіти!

Цього дня ми традиційно вшановуємо вчителів, вихователів і викладачів, організаторів освіти, всіх тих, хто присвятив своє життя, свій талант, розум і сили величній справі виховання та навчання зростаючого покоління. Уроки, які ми отримали в дитинстві, визначають подальшу долю кожного з нас. Саме від учителя багато залежить, які цінності сповідуватиме людина у своєму житті, наскільки гуманним буде її ставлення до інших. Його талант і професійна майстерність допомагають дитині повірити в себе, творити та втілювати у майбутньому неймовірно сміливі ідеї.

Лише та країна є сильною, яка створює можливості для ефективної роботи вихователів, вчителів і викладачів. Тому пріоритетом законодавчих змін повинно стати підвищення статусу педагогічних і науково-педагогічних працівників у суспільстві та їх забезпечення достойною заробітною платою.

Дорогі освітяни! Щиро вдячний за відданість і любов до професії, невтомну працю та творчий пошук. Бажаю міцного здоров’я, творчого натхнення, терпіння та мужності, талановитих і вдячних учнів.

З глибокою пошаною голова комітету Сергій БАБАК.