На знімку: ветерани селища Голоби біля приміщення свого щойно відремонтованого клубу. В центрі другого ряду селищний голова Голоб Сергій Гарбарук.

Поважний вік не завада активному життю

Небагато районних організацій ветеранів можуть похвалитися тим, що роботу їхнього голови відзначено Грамотою Верховної Ради України. Саме таку нагороду цього року отримала Валентина Січкар, яка вже 15 років очолює ветеранський осередок Ковельського району.

На рахунку цієї організації немало цікавих справ, а головне — люди поважного віку району відчувають себе потрібними суспільству, не полишають активного життя. І в радості, і у важкі хвилини вони можуть розраховувати на підтримку своєї районної організації.

Активно працюють і первинні осередки. З керівниками трьох із них Василем Повхом із села Білин, Катериною Барчук із Скулина і Марією Янко із селища Голоби мав змогу поспілкуватися на врочистостях з нагоди Дня ветерана, які відбулися в центральній районній бібліотеці в Ковелі. Успіх районної ветеранської організації ще й в тому, що влада Ковельщини постійно її підтримує. Ось і цього разу на врочистості прийшли заступники голів райдержадміністрації Аркадій Степанюк і районної ради — Сергій Пасинковський.

Окрасою врочистих зборів став виступ хору ветеранів «Червона калина» з селища Голоби, який вже п’ятнадцять років носить почесне звання народного. Без виступу цього аматорського колективу не обходиться жодне свято в селищі, часто колектив виступає і на районній сцені, а також і в інших населених пунктах області. Не раз аплодували йому і в Польщі, виступав він також в місті Кобрині сусідньої Білорусі, куди хористи їздили на запрошення місцевої ветеранської організації.

Приємний подарунок до Дня ветерана отримали люди поважного віку із селища Голоби. Тут капітально відремонтували приміщення клубу ветеранів. Привести до ладу дві просторі кімнати загальною площею понад 90 квадратних метрів допоміг селищний голова Сергій Гарбарук. Треба відзначити, що Сергій Володимирович завжди підтримує місцеву ветеранську організацію як коштами, так і особистою участю у розв’язанні різноманітних проблем, яких, на жаль, ветеранам не бракує.

Умеблювати приміщення, замінити у ньому вікна допоміг народний депутат України Степан Івахів. І, як розповіла Валентина Січкар, це не єдина добра справа Степана Івахіва стосовно ветеранів Ковельщини.

Клуб ветеранів розташований в одному будинку із соціальним центром Голобської об’єднаної територіальної громади, бібліотекою, що теж зручно. Спілкування з ветеранами Ковельського району переконало, що і з виходом на пенсію можна жити цікаво, змістовно. Приємно було бачити і чути цих усміхнених, щирих і добрих людей, які багато зробили для розвитку і розбудови свого рідного району. Спасибі їм за це.

Фото надано автором.