Це питання розглядали під час засідання комітету минулого тижня. Водночас на сайті комітету розміщено оголошення, в якому запрошують усіх представників ЗМІ, інститутів громадянського суспільства та наукової спільноти взяти участь у цьому заході. Під час обговорення в сесійній залі фахівці зможуть висловити своє бачення ситуації та надати пропозиції для можливих шляхів розв’язання наявних проблем. Бажаючі взяти участь у засіданні можуть заявити про це в секретаріат комітету до 28 жовтня.

На засіданні комітету з питань свободи слова заслухали також звернення генерального редактора «Робітничої газети» Анатолія Криволапова з приводу судового рішення про припинення випуску газети. Нині колектив очікує на розгляд апеляції щодо рішення суду першої інстанції про закриття друкованого органу через поширення інформації, яка загрожує державній цілісності, закликає до повалення існуючої влади тощо. Редакція сподівається на підтримку профільного комітету, повідомив її очільник. Однак голова комітету Нестор Шуфрич зауважив, що народні депутати не можуть втручатися в перебіг судового процесу.

Водночас парламентарії вирішили, що під час наступного засідання комітету розглядатимуть питання про скарги, які надходять до Спілки журналістів з приводу конфліктних ситуацій, які виникли між представниками ЗМІ та прес-секретарем Президента Юлією Мендель.