За добу (на ранок 7.10) російські найманці 25 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Противник обстрілював позиції наших військових із мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, снайперської та стрілецької зброї. Крім того, порушуючи Мінські угоди, ворог навмисне обстріляв ділянку розведення сил і засобів у районі населеного пункту Золоте зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики гатили поблизу Новотроїцького, Красногорівки, Павлополя, Авдіївки, Богданівки, Водяного, Березового, Пищевика, Новомихайлівки з озброєння БМП, гранатометів різних систем, стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник відкривав вогонь неподалік Новолуганського, Попасної, Золотого-4, Луганського, Зайцевого з мінометів калібру 82 мм, а також з підствольного гранатомета і стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще один — зазнав поранення», — повідомили в штабі.

Поліція обіцяє зробити усе можливе, щоб забезпечити безпеку громадян у Золотому-4 та Катеринівці на Луганщині, звідки мають відвести українські війська. Про це днями заявив ЗМІ заступник голови Національної поліції України Вадим Троян. «Уже сьогодні ми збільшуємо кількість співробітників поліції, які у складі піших та автопатрулів реагуватимуть на виклики і повідомлення громадян та забезпечуватимуть публічну безпеку у населених пунктах на лінії зіткнення», — сказав він.

За його словами, у Станиці Луганській, де відбулося розведення військ, на передовій лінії опинилися бійці батальйону поліції «Луганськ-1», Нацгвардії та прикордонники. «Вони у повному обсязі виконують покладені на них завдання із забезпечення правопорядку і безпеки українських громадян», — зазначив він.