У ньому взяли участь три десятки команд.

Попри дощову погоду, борщовари пройшли парадом вулицями селища і з азартом взялися за втілення своїх фірмових рецептів головної української страви. Журі й уболівальники були у захваті від борщів з вишнею, сушеними грушами, зі звіробоєм і м’ятою. Як м’ясну складову дехто використовував цесарку й дику качку. Мабуть, найоригінальнішими стали кухарі із села Новосавицьке Великомихайлівського району, які приготували борщ... з полуницями.

Як і торік, чемпіонат розпочався з реєстрації національного рекорду. Цього разу учасники зібрали найбільше в Україні (понад чотири метри у висоту) дерево з капусти (на знімку). Для його створення використали шість видів цієї рослини загальною вагою майже тонна.

Фото Євгенії ГЕНОВОЇ.