Про це в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag повідомив міністр внутрішніх справ ФРН Хорст Зеехофер.

У розмові журналісти порушили тему біженців на островах Греції, кількість яких дедалі зростає. Глава відомства внутрішніх справ зазначив, що це також створює передумови для нового, ще більшого руху мігрантів до Німеччини. Він вважає, що ця обставина не має бути справою лише ФРН: «Ми повинні якомога більше допомагати нашим європейським партнерам здійснювати контроль на зовнішніх кордонах ЄС, бо ми надто довго залишали їх сам на сам з цією проблемою. Якщо ми цього не зробимо, то побачимо хвилю біженців, як у 2015 році. А можливо, що й навіть більшу, ніж чотири роки тому. А це була втрата контролю над ситуацією», — сказав Зеехофер.

Також глава МВС ФРН заявив, що країни ЄС мають зробити все можливе, щоб така криза не повторилася. Міністр також наголосив, що має для цього «повну підтримку» канцлера Ангели Меркель.

Довідка

Міграційна криза накрила Європу у 2015 році. Деякі країни тоді виступили за стримування потоку біженців, а також проти квот на кількість мігрантів. Водночас Німеччина прийняла максимальну кількість прибулих і туди перебралось понад 1,5 млн. осіб з країн Азії, Африки та Близького Сходу. Нині, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, на територію Греції в’їхало 36.582 мігранти здебільшого з Пакистану та Афганістану.

Фото: uk.wikipedia.org