У церемонії відкриття взяли участь голова облдержадміністрації Віталій Туринок, голова облради Григорій Самардак, офіційна делегація Латвійської Республіки, очолювана міністром закордонних справ Едгарсом Рінкевичсом, почесні консули Австрії та Болгарії в Запоріжжі, представники громадськості.

Міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс представив громаді нового почесного консула Юрія Підгорного, який доклав чимало зусиль, щоб саме в Запоріжжі відкрилося Почесне консульство цієї країни. За словами Надзвичайного та Повноважного Посла Латвії  в Україні Юріса Пойканса, це представництво у східній Україні є дуже важливим. Для більшості західних областей близькість європейського кордону має більше переваг, у тому числі налагоджено всі можливі зв’язки. Тож тепер латвійське представництво розширює географію та сподівається на реалізацію запланованих проектів.

Нове представництво дозволить поглибити економічні, соціальні зв’язки, культурне співробітництво між Запорізькою областю та Латвійською Республікою, повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.