Військові спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ), які вимушено залишили рідні домівки у Феодосії, від моменту окупації Криму активно працюють з новими українськими розробками для ЗСУ в Чернігові. Нині науковці розпочали спеціальні випробування комплексу некерованого ракетного озброєння Б8В8МСБ на вертольотах Мі-2МСБ, повідомляє інформагентство Міноборони. Паралельно проводять етап державних спільних випробувань комплексу протитанкового керованого ракетного озброєння «Бар’єр-В» на вертольоті Мі-8МСБ-В.

«Це перша спроба заміни ще радянського комплексу керованого ракетного озброєння «Штурм-В» за рахунок зміни системи керування комплексом і заміни самої ракети. І система керування, і ракета — виробництва українських підприємств. Це — імпортозаміщення і технологічний крок уперед», — наводить агентство слова т. в. о. начальника науково-дослідного відділу випробувань пілотованих літальних апаратів ДНДІ ВС ОВТ Євгена Рашевського.

Серед переваг нової зброї спеціалісти називають принцип наведення: у «Штурм-В» була радіокомандна лінія, наразі — лазерний канал керування з телевізійним і тепловізійним каналами, що забезпечує застосування як вдень, так і вночі. Є й елементи, що зменшують похибку системи керування. У перспективі випробування пройдуть не тільки на вертольотах Мі-8МСБ-В, а й на вертольотах типу Мі-24.

Фото інформагентства Міноборони.