В один день у Запорізькій області відкрито два сучасні центри з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Тож тепер жителі Мелітополя та Бердянська через систему «Open Space» можуть отримати в найкоротші терміни величезний перелік реєстраційних сервісів. Зокрема, зареєструвати народження дитини, шлюб, подати заяву на зміну імені та за потреби отримати всі необхідні документи щодо проведених реєстраційних дій. Сплатити послуги стало можливим через термінал, і вже не потрібно, як раніше, шукати банківське відділення, повідомили в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.

Презентувала новий офіс начальник управління ДРАЦС Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська разом із начальником Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Сергієм Васильцовим.

— Маємо сьогодні вже 44 офіси «Open Space» в Україні, і це означає, що ініціативи Мін’юсту працюють не на папері, а втілюються в життя. Формат роботи офісу дає змогу протягом 15 хвилин отримати будь-яку послугу Міністерства юстиції в одному місці. Раніше це займало від кількох годин до кількох днів, — повідомила Ірина Дубиківська.