Футбол. Як відомо, збірна України нині перебуває в Харкові, де проводить останні приготування до поєдинку відбору на Євро-2020 проти збірної Литви, який відбудеться завтра. Настрій у колективу піднесений. Але є й негативні моменти — мікротравми зазнав оборонець Віталій Миколенко.

З цього приводу наставник нашої команди Андрій Шевченко сказав:

— Миколенко пройшов обстеження. Гадаю, кілька днів він не тренуватиметься. Але останнє слово за лікарями. І лише тоді ми щось вирішуватимемо.

— Андрію Миколайовичу, чи є побоювання щодо можливої недооцінки команди Литви?

— Однозначно ні. Ми на цю тему вже говорили. Для нас це найважливіший матч, усі чудово розуміють, що у разі позитивного результату ми збільшуємо шанси на вихід з групи. Хлопці зосереджені. Всі готуються до серйозних матчів. Тим паче граємо вдома, сподіваємося, що прийдуть глядачі. Запрошуємо всіх на стадіон, чекаємо на підтримку.

— Чи вдасться достроково вийти на Євро-2020?

— Над цим дуже довго працював. Сподіваюся, своє завдання виконаю.

— Зінченко трохи випав зі складу «Манчестер Сіті». У якому він стані?

— Він у відмінному стані. У великому клубі використовують ротацію. Він у жодному разі не випав з команди, навпаки. Тренер завжди ухвалював такі рішення, коли багато матчів. Якщо у нього є можливість використовувати ротацію.

Сашко перебуває у відмінному стані, приїхав у гарному настрої, як і всі інші.

***

УЄФА визначила бригаду арбітрів на поєдинок у Харкові. Розсудять Україну і Литву австрійці.

Рефері — Гаральд Легнер. Його асистенти — Андреас Гайденрайг, Максиміліан Колбич. Четвертий суддя — Александр Гаркам.

Початок зустрічі на ОСК «Металіст» о 21:45. Телетрансляція наживу на каналах «Україна» і «Футбол-1».

***

Збірна Португалії також готується до матчів проти Люксембургу (11 жовтня) та України (14 жовтня). Табір команди Фернанду Сантуша залишив півоборонець Рафа Сілва, інформує офіційний сайт федерації футболу Португалії.

Гравець «Бенфіки» вже пройшов медичне обстеження, яке підтвердило, що він не зможе допомогти своїй збірній у найближчих матчах. Тепер Сілва у своєму клубі розпочне відновлення від отриманого ушкодження.

***

Зірковий нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду поділився враженнями від приїзду до табору своєї національної команди та розповів про настрій колективу на матчі відбору до Євро-2020. Він, зокрема, пообіцяв бій нашій команді:

— Завжди радий знову повернутися на батьківщину, щоб представляти збірну своєї країни. Приємно побачитися з друзями. Разом ми знову вийдемо на поле битися в найближчих матчах, щоб прославити Португалію!

***

Як відомо, команда Португалії є головним конкурентом збірної України у боротьбі за лідерство у групі В. У чинних чемпіонів Європи в активі 8 очок після чотирьох матчів. Наша команда зіграла п’ять поєдинків і набрала 13 очок. Перша зустріч між португальцями і українцями завершилася нічиєю (0:0).