У день незалежності Республіки Хорватія заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцою Джамич (на знімку ліворуч).

Заступниця глави парламенту подякувала Аніці Джамич за послідовну підтримку України з боку Республіки Хорватія у складний для нашої держави період протистояння агресору, боротьби за відновлення свого суверенітету і територіальної цілісності.

«Республіка Хорватія і дружній хорватський народ є яскравим прикладом самовідданої боротьби за свою свободу і гідність. Ми готові переймати ваш досвід у багатьох питаннях відновлення державного суверенітету, мирної реінтеграції окупованих та анексованих територій, повернення біженців, розмінування, гуманітарної допомоги», — підкреслила Олена Кондратюк.

Сторони обговорили подальше втілення затвердженої парламентом Хорватії Національної стратегії співробітництва з розвитку та гуманітарної допомоги на період 2015—2020 років, якою передбачене надання гуманітарної допомоги Україні. До того ж Олена Кондратюк висловила Послу прохання прийняти ще в цьому році групу українських воїнів на реабілітацію в Хорватії.

Під час зустрічі заступниця Голови Верховної Ради наголосила на важливості активізації україно-хорватського міжпарламентського співробітництва, продовженні діалогу на рівні керівництва парламентів, взаємодії парламентських груп дружби.

У контексті майбутнього головування Республіки Хорватія в Європейському Союзі, Аніца Джамич запевнила заступницю Голови Верховної Ради в подальшій підтримці України в питаннях її інтеграції до ЄС та НАТО, реалізації конкретних проєктів, зокрема, освітніх. У свою чергу, Олена Кондратюк порушила перед Послом питання правового і соціального захисту українських трудових мігрантів, які легально працюють у країнах Євросоюзу.

Однією з тем, які обговорювалися, став також обмін досвідом у питаннях ґендерної справедливості, рівного представництва, можливостей, оплати праці жінок і чоловіків.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.