Ним перевозитимуть земляків з інвалідністю. Насамперед тих, котрі пересуваються на візках.

Адже головною особливістю згаданого транспортного засобу є наявність спеціального підйомника, за допомогою якого візочники потрапляють у його салон без будь-яких проблем. Ключі від автомобіля голові ОТГ Олександру Тутці передав керівник обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Олександр Дяченко. А використовуватимуть його для обслуговування своїх підопічних працівники тамтешнього Центру надання соціальних послуг.

Останні й раніше дбали про те, щоб мешканці громади з інвалідністю, котрі мають порушення опорно-рухового апарату, не почували себе обділеними. З появою нового моторизованого помічника умови для задоволення їхніх потреб істотно поліпшилися. Адже тепер візочники можуть замовити таке соціальне таксі для поїздок у медичні та інші заклади й служби, відвідати різноманітні культурно-просвітницькі та розважальні заходи тощо.

Тим паче, що йдеться про одну з найбільших не лише на Полтавщині сільських об’єднаних територіальних громад, яка ще на початку реформи на засадах децентралізації згуртувала одну селищну й одинадцять(!) сільських рад. Звісно, що й територію вона має чималеньку. Однак відстані тут уже не є перепоною для отримання справді якісних соціальних, медичних та інших послуг, зокрема й людьми з інвалідністю.

Фото з сайту Шишацької ОТГ.