Генеральне консульство України в Мюнхені другий рік поспіль проводить «Тижні України в Баварії», які розпочнуться 10 жовтня концертом українського жіночого гурту «Dakh Daughters». Дівчата, котрі виступають у жанрах «фрік-кабаре» і театрального перформансу, запалюватимуть на сцені Мюнхенської філармонії Гастайг. Про це повідомляє прес-служба дипломатичного представництва. Далі стартують «Дні українського кіно», які 11 жовтня відкриє мюзикл Олени Дем’яненко «Гуцулка Ксеня».

Загалом протягом трьох днів у мюнхенському Rio Filmpalast можна буде побачити п’ять фільмів українських режисерів. Особливої уваги заслуговує стрічка «Додому» (режисерський дебют Нарімана Алієва), прем’єра якої відбулася цього літа на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі.

З 21 по 25 жовтня у рамках проекту «Міст з паперу» — зустріч українських та німецьких письменників. Відбудуться також концерти, виставки та форуми, на яких зможуть побувати всі охочі.

Закриття «Тижнів» — 1 грудня у мюнхенській церкві Erlоserkirche, де з різдвяним концертом виступить гурт «Піккардійська Терція».

«Тижні України в Баварії» започатковані торік Генеральним консульством України в Мюнхені разом із Державною канцелярією Баварії. Цей системний формат презентації України в регіоні має на меті сприяти розбудові простору довіри та взаєморозуміння між українським та німецьким суспільствами, привернути увагу місцевої публіки до вже існуючої співпраці між Україною та Баварією, а також започатковувати спільні ініціативи.

Берлін.