Депутати заслухали виступи представників профільних міністерств та спортивної громадськості і після обговорення підтримали обґрунтовані пропозиції щодо збільшення фінансування деяких сфер. Затверджене рішення спрямували до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Кабінету Міністрів, Міністерства культури, молоді та спорту, Міністерства фінансів та Міністерства розвитку громад та територій.

Голова комітету Андрій Кожем’якін наголосив на тому, що для комітету належне фінансування фізичної культури і спорту, молодіжної політики, насамперед молодіжного житлового будівництва, завжди буде вкрай необхідною інвестицією в майбутнє України.

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський детально розповів про основні витрати на молодь і спорт, які разом у Держбюджеті нині становлять неприпустимо малу частку — один відсоток. Наголосив, що фінансування за залишковим принципом не може не позначитися і на спортивних досягненнях, і на настроях молодих українців, та закликав підтримати збільшення їх фінансового забезпечення.

Далі слово мали Григорій Суркіс, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, перший заступник міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, представники спортивної громадськості.

Комітет підтримав пропозицію збільшити видатки Міністерству культури, молоді та спорту України на 3233189,6 тисячі гривень, з них видатки споживання — 793872,9 тисячі гривень, видатки розвитку — 2439316,7 тисячі гривень.

Члени комітету ініціювали також передбачити нові бюджетні програми, зокрема «Реалізація державного інвестиційного проекту «Будівництво Льодової арени» обсягом 158,6 мільйона гривень.

Запропоновано передбачити і нову бюджетну програму Міністерству розвитку громад та територій України «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» обсягом 500 мільйонів гривень. Вона дасть можливість забезпечити житлом 663 молоді сім’ї та ввести в експлуатацію 41,4 тисячі кв. м. житла. Крім того, дасть змогу залучити в будівельну галузь 531,9 мільйона гривень, з яких 31,9 мільйона — власні внески громадян, створити в галузі 700 робочих місць, забезпечити надходження до бюджету в сумі 139,4 мільйона гривень податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове держсоцстрахування.

Крім того, запропоновано Комітету з питань бюджету та Кабінету Міністрів розглянути можливість виділення субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на підвищення заробітної плати тренерам—викладачам дитячо-юнацьких спортивних шкіл.