Василя Приступу (на знімку) з Острожця, що в Млинівському районі на Рівненщині, доля на кілька десятиріч закрутила-завертіла у шоферській веремії, хоча з дитинства мріяв мати виноградник. Мрія здійснилася, коли перетнув шістдесятирічний віковий рубіж і став пенсіонером.

Засів за комп’ютер і днями та ночами вишукував в Інтернеті новітні технології вирощування винограду, вивчав гаму його сортів. З часом визначився — і на обійсті покійного тата в Острожці заклав виноградник. І ось уже за чотири роки Василь Ростиславович вкорінив на батьківському городі два з половиною десятки сортів винограду: «Віктор», «Фламінго», «Галбена ноу», «Аметист новочеркаський», «Бажена», «Рилайнс пінк сідліс», «Кардинал», «Гурман ранній» — селекціонера Крайнова, «Ніагара сідліс» — канадської селекції, «Галахат» та інші.

Чимало сортів у Василя Приступи вже плодоносять. Господар щедрий, бо виноград вирощує для власних потреб, а також для частування друзів та просто добрих і щирих людей. Каже, що не займається виноробством — не його це стихія.

Василь Приступа розповідає, що заглиблюватиметься у виноградарство і надалі, бо відчуває і розуміє: знайшов справу до душі.

На щастя, нині вже має з ким обговорити секрети улюбленого захоплення, порадитися і почути фахову підказку: в Острожці на виноградарство також «хворіє» Віктор Миколайчук. У доброму розумінні ця хвороба не завдає шкоди здоров’ю — навпаки лікує серце і душу...

Млинів Рівненської області.

Фото автора.