Пілотний проект сертифікації вчителів початкових класів в Україні стартував поточного року. Його мета — виявити та стимулювати педагогів із високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. Для участі в сертифікації зареєструвалось 859 педагогів.

Як повідомляє сайт Українського центру оцінювання якості освіти, адреса проведення незалежного тестування зазначена у листі-виклику, який розміщено в особистих кабінетах учасників сертифікації. Останні мають самостійно його роздрукувати.

Допуск вчителів до пунктів тестування здійснюватимуть з 10:15 до 10:50. З собою учасник сертифікації повинен мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу та лист-виклик.

Завдання незалежного тестування фахових знань і вмінь учителів початкових класів укладені відповідно до затвердженої Міністерством освіти програми. Тест містить 100 завдань, на виконання яких відведено 180 хвилин. Вони спрямовані на визначення рівня обізнаності педагогів з питань планування та організації освітнього процесу, забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів та створення освітнього середовища.

Вл. інф.