Народний депутат від житомирського округу № 62, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Герасименко (на знімку в центрі ліворуч) повернувся з робочої поїздки до зони ООС та висловив свою позицію щодо розведення військ.

«Як людина військова, даючи відповідь на запитання про розведення військ, можу сказати, що це непростий, але необхідний процес заради безпеки наших громадян. Розведення лише на кілометр, обов’язково з обох боків, підрозділи Національної поліції України залишаються в зоні відведення. Що стосується тверджень, що війська відводяться в «чисте поле», — це не так. Що стосується Станиці Луганської, то війська відведено на завчасно підготовлені, інженерно обладнані позиції, в районі Петровського позиції також готові, в Золотому-4 обладнання позицій завершується», — повідомив Ігор Герасименко на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Народний депутат підкреслив, що Збройні Сили України повністю контролюють ситуацію та в разі загострення обстановки готові зайняти попередні позиції, а місцеві жителі підтримують розведення військ. «Повага, вдячність, почуття гордості за наших військовослужбовців, які брали участь у військових діях, були, є і будуть!» — запевнив він.

Ігор Герасименко — колишній командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї аеромобільної бригади, згодом — командир 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади. За час АТО Ігор Леонідович побував мало не у всіх гарячих точках Донбасу: гора Карачун, Слов’янськ, висота 233 біля селища Спірне, Лисичанськ, Степанівка, Савур-Могила, Маріуполь, Тельманове, Трьохізбенка, Кримське, Ясинувата, Піски, Донецький аеропорт, Спартак, Авдіївка... За особливі заслуги перед українським народом, мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, у 2015 році нагороджений Золотою Зіркою Героя України. Через наслідки численних поранень звільнився із Збройних Сил і з 2018 року очолює громадську організацію «Альянс учасників бойових дій». У Києві на території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського встановлено стелу з іменами Героїв України, серед яких є й ім’я майора Збройних Сил України Ігоря Герасименка.

Фото зі сторінки Ігоря Геасименка у Фейсбуці.