Такі острівці безпеки виготовляють у Вінниці ветерани війни на Донбасі, які працюють у ТОВ «Соціальне підприємство УВВ Інжиніринг».

Спершу військових навчать підприємницької діяльності в малому та мікробізнесі. Зокрема, основ планування, маркетингу, фінансування, управління персоналом, організації продажів тощо. Кінцевим етапом 2,5-місячної програми стане написання бізнес-плану власної справи. На кращі з них міськрада обіцяє виділити заохочувальне фінансування.

— Тема адаптації учасників війни на сході була, є і надалі залишатиметься актуальною, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Роботу в цьому напрямку маємо проводити активніше, якісніше. Маю надію, що до неї долучаться представники громадських організацій, і ми зможемо з часом говорити, що нам вдається допомагати ветеранам адаптуватися і знаходити себе у мирному житті.

Міський голова нагадав, що у Вінниці вже працює товариство для ветеранів АТО та ООС — ТОВ «Соціальне підприємство УВВ Інжиніринг». Виготовляють острівці безпеки, які встановлюють на вулицях обласного центру. У планах — така продукція як вуличні меблі, інші вироби.

Вінниця стала третім містом держави, де долучилися до проекту «Програма з підприємницької діяльності для ветеранів АТО/ООС». Заняття проводять викладачі Київської школи економіки. Програма організована спільно з представниками організацій-партнерів за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

— Ідея створення й реалізації такої програми виникла минулого року, — розповіла представник Київської школи економіки Ольга Нагорнюк. — Раніше ніколи не працювали з такою категорією слухачів. Відверто кажучи, боялися це робити. Однак нині маємо успішні історії, і це додає бажання продовжувати роботу з метою поширення задуму на всі регіони держави.

Навчання для ветеранів безплатне, його термін — 2,5 місяця. Охочим долучитися до програми слід заповнити анкету на сайті https://kse.ua/ua/. Передбачена також співбесіда з майбутніми слухачами.

Фото з відкритих джерел.