Монографію «Ресурсно-туристський потенціал Кіровоградської області» та серію туристських словників презентували в Кропивницькому, а саме в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Дмитра Чижевського.

У наукових працях Олександра Колотухи, Ігоря Колотухи та Віктора Соколовського оцінено рекреаційно-туристські ресурси та потенціал краю: природний, соціально-економічний, культурно-історичний. Виконано рекреаційно-туристське районування регіону, визначено туристсько-краєзнавчі можливості області під час здійснення пішохідних походів та з інших видів туризму, розглянуто методичні засади організації туристсько-краєзнавчої подорожі рідною землею.

В обговоренні важливої для регіону теми у відділі краєзнавства книгозбірні разом з авторами взяли участь викладачі та студенти Кіровоградської льотної академії, педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, інших вишів Кропивницького та численні любителі мандрівок.

Про успіхи в розвитку туризму розповіли заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська.

З нагоди презентації фахівці відділу розгорнули фотовиставку «Туризм нас єднає» та тематичну виставку книг.