Таке рішення оголошено під час засідання п’ятого Апеляційного суду Одеської області за позовом Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як розповіла директор і художній керівник театру Юлія Пивоварова, у травні 2018 року відбулася позапланова перевірка театру, під час якої було виявлено 56 порушень пожежної безпеки. На сьогодні 53 з них уже усунуто. Перевірки проведено після трагічної пожежі 2017-го в дитячому таборі «Вікторія». Пожежна служба перевіряла всі заклади культури і не тільки. Перша інспекція відбулася в 2018 році. Тоді у театрі практично не було керівництва.

За минулий рік адміністрація театру зробила проектну документацію, тут установлено пожежну сигналізацію, проведено роботи на водогоні. А ДСНС вимагає ще встановити систему димовидалення, виготовити сертифікат горючості для килимового покриття на другому, третьому й четвертому поверхах, яке стелили ще в 1999-му. Сертифікати загублені багато років тому.

Немає сертифіката горючості на стелю у глядацькому фойє, яка також установлена ще в 1999 році.

Однак позиція і суду, і ДСНС однозначна: потрібно повністю виконати всі пункти, інакше заклад не має права працювати. Тепер у театрі планують позиватися до суду вищої інстанції. А після отримання рішення в десятиденний строк театр мають закрити.