Усі вони потрапили до першої команди новобранців нинішнього осіннього призову, котрі вирушають до місць несення служби. Вула своя глибока символіка в тому, що перше військове звання «солдат» цим юнакам і молодим чоловікам присвоєно напередодні Дня захисника України.

Адже, попри те що строковиків не направляють у зону бойових дій, усі розуміють, що від їхньої наполегливості у здобутті необхідних кожному воїну знань, опануванні практичних навичок і, зрештою, рівня підготовки до збройного опору агресору залежатиме обороноздатність нашої держави, її міць. Надто за умов, коли словосполучення «захисник України» набуло максимально конкретного значення.

На цьому, звертаючись до присутніх, наголосив обласний військовий комісар, учасник АТО, полковник Дмитро Губський. Водночас його заступник, підполковник Едуард Бородай висловив сподівання, що частина новоспечених солдатів продовжить службу в армії вже за контрактом. Тим паче що їм є з кого брати приклад самовідданого служіння Батьківщині в часи найтяжчих випробувань.

Напутні слова новобранцям виголосили земляки—учасники АТО й активісти громадських ветеранських організацій — військовий медик Віталій Турпітько та колишній боєць-доброволець батальйону «Айдар» Віталій Степанов. Останній запевнив, що у разі загострення ситуації на фронті вчорашні воїни-добровольці знову стануть на захист рідної землі пліч-о-пліч із військовослужбовцями.

Саме під час урочистостей дев’ятеро полтавців—учасників АТО отримали відзнаки Президента України, якими їх нагороджено за особисту мужність і високий професіоналізм при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Якого рівня професіоналізму в опануванні ратної справи треба прагнути, молодим солдатам наочно продемонстрували вихованці полтавського військово-спортивного центру «Воїн». Показані ними прийоми рукопашного бою та умовна ліквідація й захоплення в полон ворожої диверсійно-розвідувальної групи, що пересувалася на бойовій розвідувально-дозорній машині, викликали шквал емоцій і оплесків присутніх.

На завершення дійства дівчата вручили новобранцям запашні короваї та подарунки — набори речей, які знадобляться молодим солдатам у перші дні служби. А військовий капелан Православної церкви України ієромонах Іоан після звершеної ним молитви окропив новобранців свяченою водою (на знімку) та подарував їм іконки із зображенням Горбанівської Божої Матері, яка здавна вважається покровителькою й заступницею Полтавщини.

Фото автора.