На знімку: Дмитро Костюк з учасниками «Форуму змін».

Програма заходу передбачала, зокрема, навчання від житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування та авторський тренінг «Від проблеми до рішення» Дмитра Костюка.

Учасники форуму сформували 6 груп, кожна з яких після активного обговорення подала на розгляд загалу покроковий план розв’язання проблеми, окресленої для такої групи іншими учасниками. У такий спосіб під час тренінгу на форумі визначили та опрацювали можливі шляхи розв’язання таких проблем регіону, як забруднення річки Случ, виїзд із регіону кваліфікованих кадрів, розвиток дорожньої інфраструктури, безробіття молоді, питання сміттєзвалищ і недостатнє фінансування сфери освіти.

Д. Костюк підкреслює, що «Форум змін» — не одноденний захід, а перший крок до реалізації в окрузі проектів, намічених на форумі, командою змін. Перший проект такої команди буде націлено на розв’язання проблеми безробіття молоді. Планується втілити в життя такі кроки, напрацьовані групою активістів під час форуму: залучення молоді до активного громадського життя та навчання її ведення підприємницької діяльності. З цією метою ГО «Неподільна Україна», яку очолює  Д. Костюк, має намір організувати бізнес-курси та курси професійної підготовки для мешканців Новограда-Волинського. Парламентарій запрошує до участі в проекті активних учасників першого «Форуму змін». У найближчому майбутньому народний обранець планує провести ще два «Форуми змін» — 22 жовтня у Баранівці та 24 жовтня у Пулинах.

Під час роботи в окрузі Дмитро Костюк також зустрівся з підприємцями Новограда-Волинського, Пулинського та Баранівського районів. Зустріч розпочалася з обговорення питання, що найбільше хвилює місцевих аграріїв, — відкриття ринку землі.

Представники аграрних асоціацій, які прийшли на зустріч, виступили за поетапне впровадження цивілізованого ринку землі і наголошували на необхідності заборонити продаж землі іноземцям. Далі під час зустрічі обговорили питання, які непокоять місцевий бізнес, законопроекти про ФОП та податкову систему і визначили причини, що заважають розвитку Новограда-Волинського та регіону загалом. Д. Костюк пообіцяв розглянути звернення аграріїв у профільному комітеті і запевнив, що на законодавчому рівні зробить усе можливе, щоб більше податків залишалося на місцях та щоб ніхто не заважав бізнесу вільно розвиватися, створювати нові робочі місця та наповнювати бюджет держави.

Фото надано прес-службою народного депутата Дмитра Костюка.