На знімку: ветеран війни на Донбасі Анатолій Гуцало (ліворуч) отримує сертифікат від міського голови Вінниці Сергія Моргунова на придбання автомобіля.

Документ демобілізованому бійцю вручив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

— Починаючи з 2014-го, ми відчули на собі, що таке війна, — сказав Сергій Моргунов, звертаючись до захисників країни, запрошених на зустріч до міської ради напередодні Дня захисника України і Українського козацтва. — Завдяки вашій мужності, вашому героїзму, вінничани, як і мешканці держави, мають змогу вільно працювати, розвивати свої громади, виховувати дітей...

Керівник від імені жителів міста висловив щиру подяку тим, хто, ризикуючи життям, обстоював незалежність рідної землі.

Коли почалися бойові дії на Донбасі, депутати Вінницької міськради схвалили програму підтримки земляків, які воювали з агресором. Одним з її пунктів передбачено надання (щорічно) з міського бюджету коштів для придбання двох легкових автомобілів особам, які отримали інвалідність унаслідок бойових дій. Одне авто — для учасників АТО/ООС до Дня захисника України, друге — тим, хто пройшов війну в Афганістані до Дня виведення військ із цієї держави (15 лютого).

Анатолій Гуцало, боєць окремої механізованої бригади, який зазнав поранення під час бою на Донбасі, став десятим учасником програми з надання коштів з бюджету міськради на придбання власної автівки.

Фото із сайту Вінницької міськради.