26 років німецький благодійний фонд «Гуманітарна допомога міста Білефельд» співпрацює з Тернопільщиною та реалізовує на території області різні соціальні проекти. Один із них — це відкриття лікарні в селі Ілавче на Теребовлянщині.

Завдяки німецьким партнерам Ілавченська лікарня обладнана сучасною європейською технікою, упродовж 23 років має постійне та повне фінансування на утримання приміщення та виплату зарплати її працівникам.

Ще одним місцем піклування про людей, котрі потрапили у складні життєві ситуації та потребують допомоги, стане відкритий в Ілавчі центр медико-соціальної реабілітації. «Відтепер тут знайдуть прихисток ваші односельці, люди із сусідніх сіл, які через певні обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я, соціальним становищем, звичками і способом життя, частково або повністю не мають можливості самостійно піклуватися про себе та своє життя. Тут таким людям забезпечать належні умови для проживання, соціально-побутового обслуговування, нададуть медичну допомогу, стаціонарний догляд, соціальну адаптацію, представництво інтересів, консультації та інші медичні, спеціалізовані, соціальні та побутові послуги», — прокоментував подію голова облради Віктор Овчарук.

Також очільник області подякував Тернопільській обласній громадській організації «Благодійність», завдяки якій німецький фонд і почав працювати з Україною та Тернопільщиною.

Фото надано прес-службою Тернопільської облради.