Споруджують їх за кошти державного бюджету, виділені за відповідною програмою забезпечення житлом захисників України.

Сьогодні на згаданих об’єктах будівельники вже утеплюють стіни, виконують внутрішні роботи, прокладають і облаштовують комунікації. Кожен такий гуртожиток для воїнів-артилеристів і ракетників, які служать за контрактом, розрахований на 125 осіб, а кімната в ньому — на чотирьох.

Однак ці оселі істотно відрізняються від типових старих гуртожитків або, тим паче, солдатських казарм і зовні, і всередині. Адже в кімнатах передбачені всі необхідні зручності та умеблювання й обладнання для комфортного побуту, приготування їжі тощо.

Не менш важливо й те, що солдати-контрактники мешкатимуть у них на безоплатній основі. А значить, не витрачатимуть власних зарплат на оренду недешевого житла у приватників. Будівельні роботи на цих об’єктах заплановано завершити до кінця нинішнього року.

Не зайве нагадати також про те, що під час «гарячої» фази неоголошеної війни з терористами та загарбниками на Донбасі артилеристи й ракетники згаданої військової частини з Кременчука брали активну участь у бойових діях. До того ж на деяких ділянках фронту їхній внесок у ліквідацію підрозділів російсько-терористичного війська був вирішальним.