У рамках акції «Розуміємо, приймаємо, діємо» на території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні відбувся концерт для пацієнтів цього медичного закладу, присвячений Всесвітньому дню психічного здоров’я. Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» виконав твори основоположника класичної музики Вольфганга Амадея Моцарта.

«Ми з радістю відгукнулися на запрошення», — поділилася враженнями керівник оркестру Іоланта Пришляк. Ініціатором проведення концерту виступив завідувач кафедри психіатрії та психотерапії факультету післядипломної освіти Львівського національного медуніверситету імені Данила Галицького Олександр Фільц з дружиною Людмилою.

Як наголосив професор Олександр Фільц, на концерт прийшли хронічно хворі психіатричної лікарні, які роками перебувають у закритому просторі і не дихають сучасним повітрям культури. Музика може стати надзвичайно важливою для їхнього життя. Це вже не перший раз, коли у лікарні проводять цікаві акції. Але ця — особлива, бо це мистецтво, бажання бути разом та добровільне об’єднання спільноти, фахівців і влади. Відомий український психотерапевт вважає, що цей концерт не одноразовий і обов’язково матиме продовження у майбутньому.