У прокуратурі Житомирської області урочисто відкрили меморіальну дошку, встановлену на честь Ігоря Васильовича Шолодька, слідчого прокуратури, розвідника-снайпера 74-го окремого розвідувального батальйону, який загинув під час штурму Донецького аеропорту. У відкритті взяли участь батьки Героя, його дружина і донька, рідні та друзі, а також керівництво і працівники прокуратури області. Пам’ять захисника України вшанували у день його народження — Ігорю Васильовичу виповнилося б 54 роки.

У серпні 2014-го він служив у складі 74-го окремого розвідувального батальйону розвідником-снайпером роти глибинної розвідки на території Донецької області. 30 листопада 2014 року, відбиваючи атаку під час штурму Донецького аеропорту, 49-річний Ігор Шолодько загинув. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі він посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Від імені всього колективу прокуратури Житомирської області заступник прокурора області Роксолана Гребенюк висловила вдячність його батькам: «Пам’ять про Героя вічна! Герої не вмирають!» — до цих слів, викарбуваних на граніті, можна додати сказане Олександром Довженком: «Лише сильним дано право на безсмертя...»

Житомир.

Фото з сайту прокуратури Житомирської області.