Епіцентр лиха прийшовся саме на Сторожинець, але крилом зачепив і сусіднє село Панка.

Люди отримали лише по одній тисячі гривень, і то не всі, хоча, за словами заступника міського голови Петра Брижака, сума збитків перевищує 100 мільйонів гривень.

«Коштів, на жаль, прийшло дуже мало. З обласного бюджету дали два мільйони гривень, з нашого міського — 1 мільйон 400 тисяч. І що з цим можна зробити, коли руйнація вартує нам сотню мільйонів. Тоді був град розміром із куряче яйце. Пошкоджено дахи будинків, розбиті шибки, побиті автомобілі та городина. Це все тривало 40 хвилин, але біди наробило багато», — каже Петро Брижак.

За його словами, районна влада ще в серпні спрямувала листи до Служби з надзвичайних ситуацій та до Міністерства економіки. Але коштів досі чекають.

«Єдине, що вдалося зробити, це виділити по одній тисячі гривень постраждалим господарствам, де є інваліди, одинокі, малозабезпечені. Це мізерні кошти, адже кожен випадок — це пошкодження на десятки тисяч гривень, таких потрощених дворів є дві з половиною тисячі, а допомогу отримала тільки половина з них. Це все, на що спромігся міський бюджет», — скаржиться посадовець.

Люди самотужки латали дахи та склили вікна. Багато хто брав гроші у борг, сподіваючись на обіцянки влади.