У приміщенні академічного обласного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка відбулася перша в області церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини», організаторами якої є «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» і Тернопільська облрада. На урочистостях були військові, члени їхніх сімей, волонтери. Під час заходу атовцям вручили ордени «Лицарський хрест добровольця». Трьом із двадцяти — посмертно.

«Тисячі добровольців з усієї країни, зокрема й Тернопільщини, першими стали на захист держави, коли на українську землю ступив ворог. Хтось у мирному житті був лікарем, хтось — менеджером, кухарем, програмістом, студентом, але вас об’єднало бажання й обов’язок боронити і рятувати країну. Дякуємо кожному з вас, хто, ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконував свій громадянський і військовий обов’язок, мужньо протистояв, а дехто й донині протистоїть ворогу», — зазначив на церемонії голова облради Віктор Овчарук.

«Згадати кожного — це головна місія церемонії нагородження «Доброволець Тернопільщини», — розповіла голова «Всеукраїнського об’єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська.

Нагадаємо, що облрада ухвалила програму підтримки осіб, які брали участь в АТО/ООС, членів сімей загиблих і родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції гідності на 2015—2019 роки. Дія цієї програми поширюється і на добровольців. Також Тернопільська обласна рада одна з перших у країні ще 2016-го ухвалила рішення створити при ОДА комісію з визнання та встановлення статусу УБД добровольцям. За цей час такий статус отримали 124 особи.