Із почесним громадянином Кропивницького, письменником і вченим, доктором філологічних наук, професором Києво-Могилянської академії, лауреатом багатьох літературних премій, зокрема ім. Євгена Маланюка, Володимиром Панченком попрощаються в обласному центрі біля пам’ятника Володимиру Винниченку.

Відомий літературознавець, критик, есеїст Володимир Панченко пішов із життя 14 жовтня після тяжкої хвороби. Знаючи про неминуче, майже в останні дні кілька разів побував на Кіровоградщині, презентував свої нові книжки, зокрема унікальну працю «Літературний ландшафт України. ХХ століття (50 «слайдів»)», давав інтерв’ю...

Кіровоградщина посідала в житті письменника особливе місце. Тут він працював доцентом у Кіровоградському педагогічному інституті, очолював обласну письменницьку організацію, обирався народним депутатом України. Звідси перейшов працювати до Києво-Могилянської академії на посаду віце-президента, але ніколи не поривав зв’язки з краєм, який став йому рідним.

«Усі його книжки дуже схожі на нього — вони розумні, літературно артистичні й за кожною, як і за ним особисто, вгадується ціла бібліотека, до котрої він тягнувся своїм спраглим і сміливим розумом», — написав у прощальному слові до Володимира Панченка Михайло Слабошпицький.

Попрощаються з Володимиром Панченком і поховають його сьогодні.

Світла пам’ять письменнику і громадянину!