Народний депутат Тарас Батенко (ДГ «За майбутнє») закликав уряд вжити невідкладних заходів для розв’язання проблем, які напередодні опалювального сезону мають такі міста, як Сміла Черкаської області та Новий Розділ і Новояворівськ Львівської області. Він подякував уряду та міністру розвитку громад і територій Альоні Бабак за вирішення питання із заборгованістю у Смілі, що дає змогу розраховувати на стабільне проходження опалювального сезону, але в Новому Роздолі та Новояворівську ситуація досі залишається критичною.

«Критичність ситуації полягає в тому, що два роки тому Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) визначило через конкурс управителя активами місцевої ТЕЦ, який за цей час нахазяйнував тільки нові борги за спожитий газ перед «Нафтогазом України» та борги у зарплаті перед працівниками ТЕЦ», — сказав він та зауважив, що тільки завдяки поки що гарній погоді ці міста не спіткала доля Алчевська, який свого часу в мороз опинився без опалення. На думку народного депутата, щоб цього не сталося в майбутньому, вже сьогодні потрібно визнати ситуацію в Новому Роздолі техногенною катастрофою регіонального масштабу, що дасть можливість спрямувати на її ліквідацію кошти резервного фонду Львівської області. «Якщо ми найближчим часом цього не зробимо, то міста Новий Розділ та Ново-яворівськ неминуче опиняться у вкрай складній ситуації, що змусить людей виходити на вулиці та блокувати траси міжнародного значення», — попередив він.

Про те, що ситуація в Новому Роздолі перебуває на межі техногенної катастрофи, заявив і міський голова Андрій Мелешко. «Уже більш як півроку не здійснюється підготовка до опалювального сезону, не виплачується зарплата працівникам ТЕЦ, а саме підприємство за цей час перепродали шість разів», — сказав він та закликав уряд створити комісію, яка б на місці допомогла врегулювати ситуацію.