Польський генерал Марек Ковальські вручає сертифікат голові Сосницької ОТГ Андрію Портному.

Члени добровільних пожежних дружин об’єднаних територіальних громад Чернігівщини, які навчалися за програмою вдосконалення системи цивільного захисту, отримали спецодяг від польських колег. Навчання здійснила Асоціація добровільних пожежних команд Польщі за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» для 30 ОТГ із шести областей нашої країни.

Шістдесят добровольців-пожежників з Чернігівщини навчалися на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС у Чернігівській області та побували з навчальним візитом у Польщі. Тепер же координатор ініціативи, генерал Марек Ковальські вручив громадам-учасницям проекту сертифікати на додаткові комплекти спецодягу. «На Чернігівщині ми зустріли господарів, які не бояться викликів, — сказав генерал на врученні. — Ми змогли поділитися нашим досвідом і раді, що він став вам у пригоді».

Виконувачка обов’язків голови обласної державної адміністрації Наталія Романова подякувала за істотну допомогу п’яти громадам Чернігівщини і передала технічний паспорт на спецобладнання для рятувальників області.

Фото Віктора КОШМАЛА.