Ці знаряддя незаконного лову були вилучені державними інспекторами під час проведення рибоохоронних рейдів на Дністрі та Дністровському водосховищі.

Утилізація 107 сіток відбулася за присутності телевізійників, журналістів, ГО «Громада рибалок Буковини».

Як наголосила директорка цегельного заводу Людмила Ватаманюк, котра погодилася посприяти проведенню акції, її позиція зумовлена любов’ю до природи і турботою про різке скорочення поголів’я риб у буковинських водоймах, включно з червонокнижними — веризубом та осетром.

Браконьєрський промисел, особливо на Дністровському водосховищі, сягає промислового рівня. На базарах, навіть у нерест, — широкий вибір незаконно виловленої свіжої риби. Пропозиція настільки широка, що під кінець дня її розвозять навіть по відомствах та організаціях. Це дохідний бізнес, і припиняти незаконний промисел ніхто не збирається. А оголосити справжню війну, у тому числі на законодавчому рівні, підвищивши штрафи за незаконний вилов, держава не поспішає, демотивуючи цим і рибоохорону.

Окрім того, у розпорядженні місцевих браконьєрів — швидкісні сучасні плавзасоби, яким рибоохоронці програють у швидкості та мобільності. Не вистачає необхідних приладів нічного бачення та іншого оснащення. А дехто взагалі не цурається співпраці з браконьєрами.