На знімку: скульптурна композиція львівського скульптора Володимира Цісарика в парку Ченду.

У рамках співпраці між містами-побратимами китайське місто Ченду запросило 40 скульпторів із 30 країн розробити проекти для мистецького наповнення публічного простору нового мікрорайону. Серед них був львів’янин Володимир Цісарик, який запропонував кілька варіантів скульптур для міського парку. Комісія з числа митців Ченду обрала три композиції українського автора - «Сильф», «Геліос» та «Солар». Ці роботи - висотою 5 метрів - вже відлиті з бронзи і встановлені в китайському місті.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, проект став можливим завдяки підписаному в 2017 році меморандуму про побратимство з Ченду, що відкрило нові горизонти для співпраці. Нині обидва міста можуть обмінюватися досвідом, культурною та історичною спадщиною, проводити спільні виставки, допомагати одне одному.

Делегація Львова на чолі з міським головою Андрієм Садовим побувала в Ченду і намітила з китайськими партнерами шляхи для співпраці і розвитку медичного туризму, в сфері науки та культури. Зокрема, під час зустрічі з міським головою Ченду Ло Цян йшлося про відкриття Інституту Конфуція.

«Ми ставимо питання і про відкриття прямого авіарейсу з Ченду, де проживає понад 20 млн осіб. Унікальність цього міста в тому, що з 500 топ-компаній світу тут зосереджено 256. У 2021 році в місті відкриють другий аеропорт, і загальна потужність їх становитиме 150 млн пасажирів щорічно. Для Львова це можливість нового ступеня співпраці на глобальному рівні», - наголосив Андрій Садовий.

Фото прес-служби Львівської міськради.